Julien Chaintreau

Ženeva, Švajčiarsko / Geneva, Switzerland

Neo-Vernacular Footwear Technology

@julienchaintreau

Julien Chaintreau je dizajnér obuvi s výnimočnými zručnosťami, špecializujúci sa na prototypovanie a vývoj exkluzívnych nových modelov pre značky.

V dnešnom roztrieštenom globálnom trhu zaplaveným množstvom high-tech tenisiek Julien Chaintreau zdôrazňuje zodpovednosť, ktorú každý z nás nesie pri kúpe nového páru topánok. Prostredníctvom putovného workshopu zameraného na výrobu vlastnej obuvi nás platforma NVFT (Neo-Vernacular Footwear Technology) učí, ako si jednoducho vyrobiť mokasíny s použitím kuchynského náradia na spracovanie miestnych zdrojov. Bez akéhokoľvek odstupu medzi výrobcom a nositeľom sa mokasíny a ich výrobná linka vracajú k tradičným princípom jednoduchých kožených siluet, typických pre Severnú Ameriku. Dokonca aj bez predchádzajúcich zručností remeselníka umožňujú ľahko dostupné nástroje a zdroje každému z nás znovu sa fyzicky zapojiť do výroby vlastných topánok.

Podobné príspevky

CINDY FODOR / METABOLISM

@cindyfodor Pri tvorbe šiat Metabolism/Stoffwechsel Cindy Fodor použila vlastný bioplast, ktorý navrhla a vytvorila vo svojom domácom laboratóriu. Najskôr navrhla materiál. Po uvarení a vysušení materiálov vyrezala bioplastové

Zobraziť
sk_SKSlovak