WITH LOVE FROM PLANET EARTH, RAINBOW BOWLS LIMITED, VAZY BY OTAKAR SUKOP / SILVIA SUKOPOVÁ

Snežítka z kolekcie With Love from Planet Earth predstavujú unifikovaný suvenír pre celé planétu Zem. Objekty formálne napodobňujú klasické suveníry, avšak ich vnútro je vyprazdnene a ponúkajú už iba sneženie v podobe nasekaného bežného plastového odpadu, ktorý je príznačný pre všetky krajiny našej planéty. Objekty lákaju svojou farebnosoťou a hravosťou, zároveň sú však znepokojujúcou pripomienkou témy plastového znečistenia Zeme. 

Rainbow Bowls Limited 
Kolekcia dúhovych mís je pokračovanímm dlhodobého záujmu Silvie Sukopovej o remeselné využívanie digitálnych technológii. Objekty su vytvárané na domácej 3d tlačiarni s použitím široko dostupných materiálov. Kolekcia však prináša inovatívny spôsob 3d tlače, pri ktorom autorka vyžíva dokonalú presnosť výroby a následne kombinuje samostatne tlačené prvky do jedného objektu. 

Vázy by Otakar Sukop
Autorom kolekcie 3d tlačených váz je 6 ročný Otakar Sukop. Pozorujúc pri práci svoju mamu, dizajnérku Silviu Sukopovú. Otakar napodobnil proces, ktorý Silvia využívala pri tvorbe iných objektov. Ručne kreslené krivky váz z rôznych pohľadov boli následne v 3d modelovacom softvéry prevedené do modelov pre 3d tlač. Spoločným výberom farieb a materiálov, nakoniec vznikla kolekcia plne funkčných váz nekonvenčných tvarov.

Similar posts

CINDY FODOR / METABOLISM

@cindyfodor For the Metabolism/Stoffwechsel dress, Cindy Fodor used her own bioplastic that she designed and created in her home lab. First, she designed the material. After boiling and drying the materials, she cut out the bioplastic

View
en_GBEnglish