Národná cena za komunikačný dizajn

Výstava Národná cena za dizajn 2020 – Komunikačný dizajn je otvorená v Hurbanových kasárňach na Kollárovom námestí 10 v Bratislave od 26. novembra do konca januára s prestávkou počas obdobia Vianoc a Nového roka. Navštíviť ju môžete každý týždeň od stredy do nedele, medzi 14:00 a 18:00.

Na výstave uvidíte 277 vybraných a 51 nominovaných diel v 11 kategóriách komunikačného dizajnu – od kníh a vizuálne identity cez digitálne projekty až po študentské práce.


Ocenenia Národnej ceny za dizajn 2020 – Komunikačný dizajn budú vyhlásené v online prenose 10. decembra. Okrem hlavných cien v jednotlivých kategóriách budú oznámené aj ostatné ocenenia – ceny pre osobnosti dizajnu a špeciálne uznania.

Organizátori si vyhradzujú zmenu termínov v závislosti od vývoja pandemickej situácie na Slovensku. Návštevníkov budú informovať na webovej stránke a v sociálnych médiách SCD.

Vystavené projekty a diela vyberala počas leta medzinárodná porota v zložení Marlies Wirth (AT), Rastislav Uličný (SK), Adéla Svobodová (CZ), Jacek Mrowczyk (PL)a kurátor NCD 2020 Boris Meluš (SK). Porota vybrala spolu 277 diel na výstavu a z nich 51 nominovaných diel v 11 kategóriách: Animácia a video, Digital, Identita, Kampaň, Knihy a publikácie, Nové horizonty, Obal a objekt, Písmo, Plagát a vizuál, Priestor a Študentský dizajn.

Organizátori v spolupráci s VŠVU pripravili aj sprievodnú výstavnú inštaláciu ateliéru Typolab z Katedry vizuálnej komunikácie VŠVU. Tá je priestorom pre študentov, kde môžu netradičnou formou prezentovať svoje semestrálne práce. Inštalácia predstavuje kontrastný zážitok k hlavnej výstave ako po obsahovej tak formalnej stranke.

Vyhlasovatelia súťaže:

Ministerstvo kultúry SR, Slovenské centrum dizajnu

Organizátor: Slovenské centrum dizajnu

Similar posts

CINDY FODOR / METABOLISM

@cindyfodor For the Metabolism/Stoffwechsel dress, Cindy Fodor used her own bioplastic that she designed and created in her home lab. First, she designed the material. After boiling and drying the materials, she cut out the bioplastic

View
en_GBEnglish